chileviner.com
  óóNotiseróó  
  Villard Fine Wines köper ut Viña Santa Emiliana
Återigen har en utländsk vinodlare i Chile köpt ut sin chilenske partner. Denna gång har den naturaliserade fransmannen Thierry Villard köpt de 33 % av Villard Fine Wines som ägdes av Viña Santa Emiliana. Thierry kom till Chile år 1989 som exportchef på Viña Santa Emiliana och fick hjälp av sin arbetsgivare att köpa vingårdar och bygga en liten produktionsanläggning i Casablancadalen. Nu kan han stå på egna ben och har lämnat Santa Emiliana, även om han fortfarande är representant för dem på några exportmarknader.

Villard Fine Wines har ett Cabernet Sauvignon- och ett Chardonnayvin ur serien "Expresión" i Systembolagets beställningssortiment. Importör till Sverige är Edström Chris Wine.

Tidigare i år har familjen Marnier-Lapostolle köpt ut den chilenske partnern Rabat ur Viña Casa Lapostolle, som gör några av Chile absolut bästa viner.

För något år sedan köpte Château Mouton Rothschild den chilenske partnerns andel i Viña Baron Philippe de Rothschild, också i detta fall från Viña Santa Emiliana, som är systerföretag till Chiles störste vinproducent Viña Concha y Toro. Château Mouton Rothschild fortsätter dock att tillsammans med Concha y Toro göra premiumvinet Almaviva i Chile.

 

 

 

 

 


Thierry Villard
 

 

Tidigare notiser.......
- Vinoraklet Jancis Robinson berömmer chilenska viner  
(v. 41)
- Chilenska viner bland Crème de la Crème
 (v. 40)
- De bästa chilenska Sauvignon Blanc 2003 (v. 39)
- Nya toppviner från Santa Rita
(v. 38)